Viinintekijän Tasting ja illallinen 16.11.2017

Jani UnkeriAjankohtaista0 Comments

Marraskuussa 16.11. vietämme iltaa Juanjo Galcera Piñolin kanssa. Juanjo saapuu Seinäjoelle Kataloniasta, Celler Piñolilta. Piñolin perhe on viljellyt alueella viiniä jo neljän sukupolven ajan. Tarhat (37ha) sijaitsevat Bateassa, ilmasto on välimerellinen, mutta mannerilmasto antaa sille myös omat vaikutuksensa, sillä kesät ovat kuumia ja talvet kylmiä ja päivä- ja yölämpötilat vaihtelevat myös suosiollisesti rypäleiden kypsymisen kannalta. Perheen ideologia on yksinkertainen; kaikki lähtee rypäleistä, sillä heidän mukaansa 80 % hyvän viinin valmistuksesta riippuu hyvistä rypäleistä. Viinilä on ultramoderni ja viinintekijöillä on käytössään uusimmat laitteet ja tekniikat heidän valvoessaan viinin luonnollista valmistusprosessia. Tilan viinit kypsyvät kallioon louhitussa kellarissa, jotka ennen palvelivat vanhanaikaisten prässien sijoituspaikkana. Viime vuosien kova työ ja taloudelliset investoinnit ovat alkaneet näkyä myös talon arvostuksessa. Kriitikot ylistävät talon viinejä, etunenässä viiniguru Robert Parker, joka on antanut viimeisimmille vuosikerroille vähintään 90 pistettä tai enemmän.  Tähän tastingiin yhdistämme ehdottomasti myös ruoan. Illan menu on:

Siikaa, kurkkua ja mallasta
Sipulia ja perunaa
Sorsaa, suppilovahveroa ja savuselleriä
Suklaata ja karhunvatukkaa

L’Avi Arrufi White 2015
Raig de Raim Blanco, Art Wine Vol. 4
Mather Teresina Red 2012
Josefina Piñol Sweet Red


Tule tapaamaan viinintekijää tuona iltana ja nauttimaan mutkattomasta seurasta ja ruoasta. Ilta alkaa klo 18:00, paikkoja rajoitetusti! Menun ( 4 ruokalajia) ja Tastingin hinta yhteensä 89,00 €/ osallistuja.

Ilmoittaudu mukaan joko soittamalla Juurella p. 06-4140720 tai osoitteeseen ravintola@juurella.fi

 

Vastaa